Oare de câte imagini şi reportaje cu bone cu comportament suburban, dar plătite regeşte, mai este nevoie pentru a înţelege un lucru esenţial: este mult mai ieftin să previi decât să repari?
Vorbind în termeni strict financiari, costul unei evaluări psihologice poate varia între 100 şi 500 de lei, în funcţie de complexitatea acesteia şi de zona geografică a României în care se efectuează (cele mai mari tarife sunt, evident, în Bucureşti).
Pe de altă parte, pentru a fi recuperat, un copil cu tulburări de comportament sau emoţionale trebuie să parcurgă etapele unei terapii care poate dura câteva luni. Costul unei şedinţe de psihoterapie este cuprins între 50 şi 250 de lei. Un calcul simplu ne arată că recuperarea va scoate din buzunarul sau din contul părinţilor 1500 până la 6500 de lei. Aceasta în cazul fericit, în care părinţii descoperă problema la timp şi iau urgent măsuri. La celălalt pol se situează părinţii ai căror copiii pot dezvolta tulburări grave, ajungând până la depresie sau lipsa capacităţii de relaţionare. Recuperarea acestora este mai dificilă şi se întinde pe o perioadă mult mai lungă de timp.
Salariul unei bone porneşte de la 800 de lei şi poate depăşi uneori 1 000 de euro, iar pentru depistarea comportamentului abuziv este nevoie de un sistem de monitorizare video care costă şi acesta câteva mii de euro.
Repet: costul unei evaluări psihologice este cuprins între 100 şi 500 de lei.
vineri, 31 iulie 2009
Cât eşti dispus să investeşti într-o bonă abuzivă?
Etichete: resurse umane, sanatate publica, sfaturi utile
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu