vineri, 14 ianuarie 2011

Cine are batrani, sa-i pazeasca

Depresia este una dintre cele mai frecvente tulburari care afecteaza sanatatea persoanelor cu varsta de peste 65 de ani, au descoperit cercetatorii de la Facultatea suedeza de sanatate publica. Lucrurile par sa se agraveze pe masura ce populatia este in plin proces de imbatranire.

In studiul lor, cercetatorii au evaluat rezultatele diferitelor forme de interventie psihosociala, determinand care sunt activitatile cu adevarat benefice sanatatii mintale.

Puteti afla mai multe despre cercetarea lor in Journal of Aging and Health, insa demn de notat este faptul ca interventiile centrate pe exercitiu fizic, grupuri de sprijin, dezvoltare de aptitudini sau rememorarea experientelor din trecut nu au avut efecte semnificative asupra psihicului.

Din pacate, forma de tratare a depresie la care se apeleaza adesea este medicatia, iar echipa de cercetatori a constatat ca cea mai inalta rata a mortalitatii, atat in cazul femeilor, cat si al barbatilor, se inregistreaza in randul celor care se trateaza cu o combinatie de antidepresivi si stabilizatori de dispozitie.

Niciun comentariu: